Tourpoule 2016 - de winnaars

Tourpoule 2016 - de winnaars

Helaas zit de Tour er weer op. Dit jaar was Froome ongenaakbaar en eigenlijk niemand kon het hem deze tour echt moeilijk maken. Quintana kwam te kort in de tijdritten en kon het bergop ook niet waarmaken. Mollema moest mede door een valpartij een topklassering laten voor wat het was. Dumoulin pakte op indrukwekkende manier twee dagzeges maar moest met een gebroken pols het peloton verlaten. Zo heeft elke renner zoals altijd zijn eigen verhaal, het ene dramatisch, het andere heroïsch, zo gaat dat in de Tour de France.

In onze poule was het tot de laatste dag nog spannend. Pas op de laatste dag stelt Maarten Sentjens ““Maarten”” de eindzege zeker, vooral dankzij zijn sterke sprintersselectie welke op de laatste dag 86 punten pakt. Daarnaast heeft hij de winnaar goed gegokt. De nummer twee Chantal Brens “Talluku en Wimpie” daarentegen pakt 'slechts' 60 punten op de laatste dag, al heeft zij wel zowel Froome als Quintana goed in het eindklassement. De strijd om plek 3 en 4 is met slechts 3 (!) punten verschil in het voordeel van Hennie Raaijmakers “Team Samentrappers” beslecht, waardoor Svetlana Butina “de Rus” op de meest vervelende plek eindigt. De spelers die onderaan geëindigd zijn hebben voornamelijk klassementsrenners gekozen. Helaas is dat deze tour geen goede strategie gebleken omdat juist vaak de vluchters met de etappewinst aan de haal gingen terwijl de klassementsrenners daarachter het gevecht om het geel beslechten. De twijfelachtige eer om de rode lantaarndrager van de poule te zijn heeft Janou Verbakel “Janou”.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog veel dagprijzen verdeeld tussen alle rangen en standen door. De complete lijst met winnaars staat in de bijlage. Voor nu willen wij iedereen bedanken voor hun deelname en hopen wij jullie volgend jaar weer als deelnemer te mogen verwelkomen!

Voor de winnaars in de bijgevoegde tabel is het even van belang dat ze hun rekening gegevens naar info@hartrijders.nl mailen zodat Ruud weet naar wie hij het geld moet overmaken. Dit werkt voor ons iets makkelijker dan alle overboekingen terug zoeken! Indien wij van een winnaar niks horen zullen wij nog eenmaal een reminder sturen. Horen we daarna nog niks dan wordt dit prijzengeld aan het goede doel geschonken!

Groeten en dank namens de organisatie,

Ruud, Geert en Joost

Webdesign | © Geert Raaijmakers 2024